Västra Orusts Energitjänst

Bedriver eldistribution till ca 5 500 elnätskunder utmed västra sidan av Orust. I vårt dotterbolag VOE Service bedriver vi entreprenad verksamhet samt elhandels-administration.

Vi kommer successivt byta fordon till eldrivna om så är möjligt med avseende på prestation mm. Kan vi ej välja eldrift kommer vi att välja fordon med miljövänliga bränslen. Gällande transporter kommer vi att successivt ställa krav på samordning.

Godhem Living AB

Butik och e-handel som säljer ekologiskt och närproducerad mat och husgeråd.

Vi kommer tillsammans med fastigheten vi hyr av sätta upp elladdare och solpaneler. Vi kommer successivt byta våra fordon till elfordon och vi kommer samarbeta med våra leverantörer att gå över till grön el och transport.

ICA Kvantum Vänersborg

ICA Kvantum Vänersborg bedriver sin verksamhet inom dagligvaruhandeln. Antal anställda är ca 80 i varierande åldrar. Förutom att erbjuda en fräsch och fin matbutik är den personliga prägeln viktigt hos oss.

Vi ska jobba för att våra leverantörer väljer fordon som minskar utsläpp samt att uppmuntra vår personal att välja kollektivtrafik, cykling och promenader till och från jobbet och på fritiden.

ICA Supermarket Färgelanda

För oss på ICA Supermarket Färgelanda handlar goda saker om mer än bara mat. Vi vill gärna vara en drivkraft i samhället och engagera oss i våra hjärtefrågor. Något vi tycker är extra viktigt är hur vi tar hand om vår miljö, speciellt genom att arbeta med klimatfrågor och förnybar energi.

Vi arbetar med energieffektivisering inne i butiken och har solceller på taket, laddstolpar vid butiken och kör elbilar. Under sommaren 2017 lottade vi ut provkörningar i elbil till våra kunder.

AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag

AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag ägs av Trollhättans Stad och bedriver fastighetsförvaltning inom Trollhättans kommun. Fastighetsbeståndet består av drygt 6000 lägenheter och ungefär 200 lokaler.

 

Vi har nu tagit fram en helt ny fordonsstrategi med skarpare krav vad gäller koldioxidutsläpp och vilka bränslen som ska prioriteras.

Av alla våra 30 fordon uppfyller 27 den senaste definitionen för Miljöbil som trädde ikraft år 2013. Vi har också tagit fram ett koncept för att möjliggöra hemmaladdning av elbil till våra hyresgäster.

Interreg Sverige-Norge
Västra Götalandsregionen
Fyrbodals kommunalförbund
Akershus fylkeskommune
Östfold fylkeskommune
Norsk elbilforening
Gröna bilister
Rakkestad Näringsråd
Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra ditt besök.