Martin Carling nominerad till ”Innovation in Politics Awards”

Nomineringen till den prestigefyllda europeiska utmärkelsen motiveras bland annat av att Martin Carling, i rollen som ordförande i Fyrbodals Kommunalförbund, är en av initiativtagarna till projektet Hela gröna vägen, där kommuner och näringsliv satsar gemensamt för att ha en fossilfri fordonsflotta senast år 2030.

– Jag ser nomineringen som en framgång för projektet, det är kul att vår satsning uppmärksammas. Jag är stolt över att vara delaktig i det här initiativet där 14 kommuner bestämt sig för att tillsammans göra en omställning till fossilfria transporter, kommenterar Martin Carling.

Utmärkelsen delas ut varje år av europeiska The Innovation in Politics Institute i samarbete med tankesmedjan Arena Idé. Syftet är att stärka tron på demokrati genom att belysa politik och politiker som faktiskt gör skillnad och stärker människors inflytande och rättigheter. Med utmärkelsen vill de uppmärksamma och stödja politiker som har modet att bryta ny mark, är kreativa och når resultat, oavsett partitillhörighet och regional nivå.

Förra året nominerades ett 30-tal svenska politiker. Veronica Andersson som är kommunpolitiker i Nyköping, utnämndes till en av vinnarna för sitt arbete med Nyköpingsmodellen – en skolmodell för att bryta segregationen i Nyköping.

Projektet Hela gröna vägen – fossilfri gränsregion 2030, drivs av 39 kommuner i Fyrbodal, norska Östfold och Follo, tillsammans med Elbilforeningen och Gröna bilister. Målet är att både kommuner och näringsliv ska köra fossilfritt senast år 2030. Det handlar om att byta ut bensin- och dieselbilar till elbilar och biogasbilar, att skapa infrastruktur med fler laddpunkter och biogasmackar med mera.

The Innovation in Politics Institute arbetar för att motverka politikerförakt och misstro till politiska partier genom att lyfta politiker som driver frågor som stärker människors inflytande och rättigheter.

Publicerad: