Färgelandadagar med fokus på fossilfrihet

Under årets Färgelandadagar sätts fokus på hur företagare kan arbeta med miljö- och energifrågor för att minska sina koldioxidutsläpp och förbättra sina miljöprofiler.
– Vi behöver forum där vi kan träffas och utbyta information och kunskaper även på de lokala orterna, säger Färgelanda kommuns näringslivsutvecklare, Marie Hörnlund.

Näringslivsutvecklare Marie Hörnlund

 

Fredagen den 25:e augusti bjuds företagarna in att ta del av kunskap inom energi- och miljö. Bland annat blir det dragningar om hur man som företagare kan använda regeringens satsning Klimatklivet för att minska sina koldioxidutsläpp, hur man kan söka stöd för solceller och vilka fossilfria fordonsalternativ som finns.

– Miljö- och energi är viktiga frågor som kommunen och Fyrbodal tillsammans jobbar med redan idag. Ska vi uppnå fossilfritt år 2030 så måste omställningen börja redan nu, säger Marie Hörnlund.

Inspiration och företagsutveckling

Information inom miljö- och energi, men även skog, kommer att presenteras under föreläsningarna, branschområden som berikar många företagare i orten och kring kommunerna.Företagsrådgivare kommer att finns på plats och kommunen och samarbetspartners kan personligen hjälpa företagen vidare i deras utvecklingsplaner.

– Min önskan är att företagen kommer till invigningen av Färgelanda Näringslivsmässa för att ta del av utställarnas information och produkter, men även rådgivning som kan bidra till inspiration och företagsutveckling, säger Marie Hörnlund.

Klicka här och ta del av hela programmet för Färgelandadagarna 25-26 augusti