Workshop i upphandling av fossilfria transporter

Välkomna till en förmiddag om upphandling av fossilfria transporter i offentlig verksamhet. Vilka fordon finns tillgängliga? Hur får man ställa krav? Vad är rimligt och realistiskt?

Upphandlingsmyndigheten tog innan jul fram nya kriterier för att ställa klimatkrav vid upphandling av fordon. Tidigare under förra året uppdaterades också kriterierna för transporttjänster, och inom kort kommer dessutom en uppdaterad version av Vägledning för klimatsmart offentlig upphandling av fordon och transporter som togs fram av Biogas Öst 2018.

Maria Losman, Ecoplan in Medio, som varit en del av arbetsgruppen kring de nya kriterierna och är med och uppdaterar vägledningen, reder ut krav och möjligheter samt guidar oss genom det rent praktiska förfarandet. Deltar gör också Anders Roth, samordnare för fokusområdet Hållbara Transporter i Klimat2030, som bland annat kommer att vara bollplank i ett av diskussionsrummen under workshopen.

Ta gärna med dig egna exempel och frågeställningar från din organisation!

Workshopen kommer att genomföras digitalt på plattformen zoom. Vid anmälan får du en bekräftelse som innehåller information om hur du loggar in och tar del av mötet.

För ytterligare info, program och anmälan se länk

Partners i Fossilfri 2030Partners i Fossilfri 2030
© 2016 Fyrbodals kommunalförbund
Producerad av: Bozzanova
Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra ditt besök.