Välkommen på seminarium om lantbruksbaserad biogasproduktion!

Inbjudan till dig som jobbar med eller är intresserade av lantbruk, klimat, energi och miljö med fokus på lantbruksbaserad biogasproduktion. Seminariet vänder sig till dig som är nyfiken på vad som krävs för att öka produktionen av biogas i Sverige, och särskilt vill veta mer om hur de som vågat satsa på en egen anläggning klarar sig. Är du intresserad av ett hållbart och cirkulärt system som både producerar energi och biogödsel och vill veta mer om dess klimatpåverkan?

Dela gärna informationen med fler som kan vara intresserade!

Ekonomi på biogasanläggningar

Seminarium med fokus på ekonomin på biogasanläggningar. Vi redovisar resultaten från ekonomi-kartläggningen som gjorts inom projektet och visar hur ekonomin kan se ut på flera olika typer och storlekar på biogasanläggningar; från små gårdsanläggningar till större samrötningsanläggningar. Dessutom blir det information om bland annat gödselgasstödet och framtidsspaningar om bidrag och hur de kan påverka affärsresultaten för biogasanläggningar.

Klimat- och lagringsstudie

Förutom fokuset på ekonomi presenteras resultaten från de klimatberäkningar och lagringsstudier som gjorts på anläggningar i projektet och vi diskuterar vad som krävs för att biogas ska vara en större del av lösningen på klimatkrisen.

Projektet Ökning av lantbruksbaserad biogasproduktion

Projektets övergripande mål är att genom samverkan mellan företagare, rådgivare och forskare utveckla metoder och kunskap om effektiv skötsel och drift av biogasanläggningar som leder till ökad biogasproduktion och förbättrat klimat och miljönytta. Du kan läsa mer om projektet på https://hushallningssallskapet.se/forskning-utveckling/miljoprojekt/okning-av-lantbruksbaserad-biogas/

Kostnad: gratis

När: 5 november 2020 kl 10-12

Var: Teams Live. Länk kommer i bekräftelsemejlet när du har anmält dig.

Anmälan: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=4e5E3WKNjUG8S7cAIJHbBW4DnyX3PK9Lr1XL9-XUO_JUMVBXOVU1Tjc1TFlYTkhKOElCSTdITVVJSSQlQCN0PWcu

Partners i Fossilfri 2030Partners i Fossilfri 2030
© 2016 Fyrbodals kommunalförbund
Producerad av: Bozzanova
Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att förbättra ditt besök.