NEVS ansluter till Hela gröna vägen

NEVS väljer att delta i omställningen till en fossilfri gränsregion år 2030. Den 23 mars skrev NEVS under Hela gröna vägens budkavle som innebär att de satsar på fossilfria transporter även inom företaget. Personalen får bland annat testa elcykel under en vecka. 

Förutom att NEVS utvecklar och tillverkar elbilar och mobilitetstjänster, arbetar de också för fossilfria transporter inom fabriksområdet och uppmuntrar personalen att pendla fossilfritt. NEVS deltar nu i Hela gröna vägens satsning för att skapa världens första fossilfria gränsregion.

– NEVS arbetar med elbilar och mobilitetstjänster, men vi inser samtidigt att det inte är enda lösningen på de miljö- och klimatutmaningar vi står inför. Vi måste se till helheten, där resebeteenden, transportval och livskvalitet spelar en stor roll i en hållbar framtid, kommenterar Fredrik Fryklund, Director Communication & Public Affairs, NEVS.

– Det gäller att bit för bit ställa om till ett mer hållbart samhälle. Tillsammans med andra initiativ, som Hela gröna vägen, blir det så mycket lättare och roligare att förändra världen. Därför känns det mycket bra att NEVS nu ansluter sig till Hela gröna vägen, det är ju den rätta vägen!, säger Fredrik Fryklund.

– Vi är mycket glada över att NEVS ansluter sig till den här viktiga satsningen, säger Martin Carling, ordförande för Fyrbodals kommunalförbund. De är en förebild för alla andra företag i vår gränsregion. Nu hoppas vi att fler bestämmer sig för att göra skillnad genom att välja fossilfria fordon och tänka till om sina transporter.

Hittills har 15  företag anslutit sig till omställningen för en fossilfri gränsregion år 2030. Som partner till projektet Hela gröna vägen lovar de att bidra till att minska utsläppen från sina fordon och att stötta utbyggnaden av en fossilfri infrastruktur.

Företagen erbjuds provköra en elbil eller biogasbil under en vecka. De får också tips och coachning i praktiska frågor kring fossilfria fordon, infrastruktur med mera. Erbjudandet är gratis och gäller fram till årsskiftet 2018/19. Här anmäler du ditt företag!

Publicerad: