Ta hjälp av Fyrbodals energicoach

Det är inte bara klokt att låta företaget satsa på fossilfria fordon för att minska sin klimatpåverkan. Ofta finns många andra sätt att förbättra företagets miljöprofil – och det kan energicoachen Eva Ginstrup hjälpa till med.

Energimyndigheten har finansierat en rad företagscoacher runt om i landet som ska hjälpa små och medelstora företag att minska sin energianvändning. Eva Ginstrup kommer att arbeta med företag i 13 kommuner runt om i Fyrbodal.

– Det ska vara företag som vill minska sin energiförbrukning, spara pengar och samtidigt få en snygg miljöprofil att marknadsföra sig med, säger Eva Ginstrup.

Fokus på verkstäder

Fördjupad rådgivning erbjuds till företag som aktivt vill arbeta med att minska sin energianvändning. Fokus ligger på olika typer av verkstäder men alla företag är välkomna att delta.

– Tryckluft är ett exempel på ett område där man genom enkla åtgärder kan spara mycket energi, säger Eva Ginstrup.

I programmet, som är kostnadsfritt, kombineras enskild coachning med gruppföreläsningar och erfarenhetsutbyten mellan företag. Ditt företag kan få hjälp med att förhoppningsvis sänka energikostnaderna, förbättra lönsamheten och minska klimatpåverkan.

Rekrytering av företag pågår

Rekrytering av 40 företag sker under hösten 2017 i Vänersborg, Uddevalla och Trollhättan för coachningsperiod under 2018-19. Ytterligare 40 företag rekryteras under hösten 2018 i Färgelanda, Mellerud, Åmål, Bengtsfors, Dals-Ed, Munkedal, Lysekil, Sotenäs, Tanum och Strömstads kommuner för coachningsperiod under 2019. För mer information och anmälan kontakta energicoachen.

För mer information:
Eva Ginstrup, Energicoach – företag
Telefon: 0522- 69 63 54, eva.ginstrup@uddevalla.se

Satsningen pågår 2017-2019 inom projektet Coacher för energi och klimatlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och finansieras av Energimyndigheten och Europeiska regionala utvecklingsfonden via Nationella regionalfondsprogrammet.